fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene priplodne junice proizvođačima u Beranama

Dodijeljene priplodne junice proizvođačima u Beranama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na novoj Stočnoj pijaci u Beranama u utorak su dodijeljene priplodne junice poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine, u cilju podrške i razvoja stočarskog sektora, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz tog Vladinog reosra saopšteno je da se kroz tu mjeru, koja se realizuje već drugu godinu povećava stočni fond i unapređuje domaća proizvodnja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović, kazao je značaj te aktivnosti, iskazujući uvjerenje da će se u narednim godinama proširiti i na ostale opštine u Crnoj Gori, kako bi ljudima koji hoće da rade i da se bave stočarstvom omogućili da lakše dođu do novih grla.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac, kazao je da je uvjeren da će se kroz uspješnu saradnju koju Opština ostvaruje sa Ministarstvom poljoprivrede i ministrom Stijovićem u narednoj godini uvećati broj grla koji će se dodijeliti i na taj način dodatno pomoći stočarima u Beranama.

Sekretar za poljoprivredu u Opštini, Božo Premović, kazao je da je, osim dodjele junica, prije tri dana podijeljeno deset hiljada sadnica, te da će se u narednim danima podijeliti preko 230 priplodnih jagnjica, što je praksa koju će Opština u saradnji sa resornim Ministarstvom nastaviti i u narednom periodu.

Stijović je, nakon dodjele junica i razgovora sa stočarima, održao sastanak sa Bogavcem i saradnicima, na kome su predočene mjere koje Opština i resorni Sekretarijat preduzimaju u oblasti pomoći poljoprivrednim proizvođačima u namjeri povećanja sredstava u narednoj budžetskoj godini.

Stijović je istakao odnos sa lokalnom samoupravom u Beranama kao dobar primjer uspješne saradnje koja se ostvaruje u cilju razvoja poljoprivrede.

On je naveo da će Ministarstvo nastaviti da podržava poljoprivredni sektor u Beranama, ne samo kroz subvencije već i kroz razvojne projekte, izgradnju seoske infrastrukutre, izgradnju obaloutvrda i nizom drugih aktivnosti u cilju razvoja ovog kraja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...