fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodatne subvencije za skoro 20 hiljada domaćinstava

Dodatne subvencije za skoro 20 hiljada domaćinstava

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je donijela odluku da dodatno subvencioniše skoro 20 hiljada domaćinstva, korisnika prava na subvenciju za električnu energiju, koje će biti obračunate na računima za april, maj i jun.

Iz kompanije su saopštili da je iznos subvencija dupliran, odnosno identičan iznosu koji za tu svrhu opredjeljuje Vlada.

“Grupa ranjivih kupaca neće plaćati račun za utrošenu elektičnu energiji do potrošnje od 600 kilovat sati (kWh), odnosno onima kojima se do sada obračunavao popust od 50 odsto za utrošak do 600 kWh, obračunaće se popust od 100 odsto”, navodi se u saopštenju.

Odluka EPCG podrazumijeva i da se grupi ranjivih kupaca, kojima se obračunava popust od 40 odsto na račun do 60 EUR, sada obračunava popust od 80 odsto.

“Za obije grupe važi da, ako imaju račun preko 60 EUR, popust se obračunava na dio do 60 EUR, odnosno 600 kWh potrošene električne energije”, objasnili su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da pravo na subvenciju imaju i korisnici materijalnog obezbjeđenja koji su u stanju neke socijalne potrebe. Njima se, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, obračunavao popust od 30 odsto ili 40 odsto.

“Sada će popust biti dupliran na 60 odsto ili 80 odsto. Ako je ovim grupama račun preko 60 EUR, umjesto obračuna fiksne subvencije od 18 ili 24 EUR, obračunavaće se popust od 36 odnosno 48 EUR”, precizira se u saopštenju.

EPCG subvencije obračunava na osnovu spiskova koje svakog mjeseca dobija od Ministarstva rada i socijalnog staranja, pa nema potrebe da korisnici po tom osnovu dolaze u prostorije kompanije.

Iz EPCG su saopštili da su odlučili da naprave i još jedan vanredni presjek za članstvo u Zlatnom timu, koji se inače sprovodi samo jednom godišnje i što je već urađeno 31. januara.

“Na ovaj nači želimo da nagradimo naše redovne kupce, tako će sva domaćinstva koja 30. aprila ne budu imala dugovanja postati članovi Zlatnog tima i dobiti popust od 13 odsto na obračunatu aktivnu energiju”, dodaje se u saopštenju.

Vlada je, kako su podsjetili iz EPCG, donijela i odluku da energetski subjekti oslobode preduzeća plaćanja fiksnog dijela naknade na računu za utrošenu električnu energiju za april, maj i jun.

Račune za utrošenu električnu energiju, domaćinstva od sada mogu platiti i putem portala www.epcg.com a ukoliko domaćinstvo izabere ovaj način plaćanja računa bitno je naglasiti da nema naplate provizije.

Najčitanije