fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobri rezultati daju šansu preduzeću da prebrodi krizu

Dobri rezultati daju šansu preduzeću da prebrodi krizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore su u prošloj godini, kao i u prethodne tri, ostvarili izvanredne rezultate, što daje šansu da preduzeće uspješno prebrodi krizu koju je izazvala epidemija koronavirusa, zaključeno je na sjednici Odbora direktora.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma, Dragoljub Bulatović, ocijenio je da će industriji vazdušnog saobraćaja biti potreban značajan vremenski period do oporavka i povratka na period prije globalne pandemije, koja je dovela do gotovo potpunog pada tog sektora.

Iz kompanije je saopšteno da je na sjednici Odbora direktora odlučeno da aktivnosti tog tijela i izvršnog menadžmenta budu u funkciji savladavanja izazova koji slijede, kao i pripreme za valorizaciju potencijala kad se za to steknu uslovi.

“Zbog toga smo već uveli mjere racionalizacije i štednje, koje će doprinijeti održivosti preduzeća u narednom periodu i omogućiti njegov ubrzani razvoj čim se steknu uslovi”, kazao je Bulatović.

Odbor direktora ocijenio je pozitivnim to što je višedecenijski izazov uvođenja noćnih operacija na tivatskom aerodromu uveden u posljednju projektnu fazu.

To znači da se već naredne sezone može očekivati da tivatski aerodrom obezbijedi noćni saobraćaj avio-kompanijama.

Najčitanije