fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobit na kraju prvog kvartala zabilježilo 12 banaka

Dobit na kraju prvog kvartala zabilježilo 12 banaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivan rezultat na crnogorskom bankarskom tržištu na kraju prvog kvartala ove godine zabilježilo je 12 poslovnih banaka, čiji je ukupan profit iznosio 13,81 milion EUR.

Gubitak je zabilježila jedino Adriatic banka, a iznosio je 458 hiljada EUR.

Najveći profit, od 2,8 miliona EUR, na kraju prvog tromjesečja zabilježila je NLB banka, za kojom slijede Erste i Podgorička, sa dobitkom od 2,14 miliona, odnosno 2,05 miliona EUR.

Crnogorska komercijalna banka (CKB) završila je prvi kvartal profitom od 1,65 miliona EUR, dok je dobitak Addiko banke iznosio 1,55 miliona EUR. Profit Hipotekarne banke na kraju marta iznosio je 1,22 miliona EUR, Universal Capital banke 874 hiljade, a Lovćen banke 457 hiljada EUR.

Prva banka Crne Gore završila je prvi kvartal profitom od 335 hiljada EUR, a Komercijalna dobitkom od 331 hiljadu EUR. Profit Zapad banke na kraju marta iznosio je 249 hiljada EUR, a Ziraat banke 160 hiljada EUR.

Adriatic banka, jedina koja je tromjesečje završila gubitkom, pod tim imenom posluje nakon što je sredinom januara Nova banka prodata američkom Adriatic Capital LLC-u.

Novu banku je prodao Azmont Investment, koji u Kumboru gradi luksuzni rizort Portonovi.

Najčitanije