fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobit dodali akumuliranoj iz prethodnih godina

Dobit dodali akumuliranoj iz prethodnih godina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) usvojila je odluku kojom se neto dobit te kompanije za prošlu godinu od 3,6 miliona EUR, dodaje neraspoređenoj, odnosno akumuliranoj iz prethodnih godina.

Akcionari su, na danas održanoj redovnoj sjednici, podržali i izvještaj o poslovanju CGES-a za prošlu godinu i finansijske iskaze sa izvještajem nezavisnog revizora.

Iz kompanije je saopšteno da je za revizora CGES-a za ovu godinu izabrana revizorska kuća PricewaterhouseCoopers (PwC).

Skupština akcionara je prihvatila informacije o procesu sticanja sopstvenih akcija i njihovoj prodaji, kao i o Berzi električne energije.

Na Skupštini akcionara usvojena je i informacija o realizaciji projekta povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije, kojom je konstatovano da je završetkom ovog strateškog projekta, elektroenergetski sistem Crne Gore postao stabilniji, pouzdaniji i otporniji na velike poremećaje, a istovremeno se poboljšao kvalitet usluge i snabdijevanja potrošača u primorskom i sjevernom dijelu Crne Gore.

„Takođe, uz povećanje tranzita, značajno se povećava iskorišćenost naše mreže, dok se kroz veću eksploataciju mreže najvišeg naponskog nivoa procenat gubitaka u odnosu na količinu prenesene električne energije postepeno smanjuje“, navodi se u saopštenju.

Akcionari su razriješili, a potom izabrali nove članove Odbora direktora CGES-a. Pored Vesne Bracanović, predstavnici države su Tamara Ivković i Zoran Miljanić, kojima su obnovljeni mandati, i kao i novi član u Odboru direktora, Filip Grujić.

Terna je takođe imenovala dva predstavnika, odnosno dosadašnjeg člana Odbora direktora Giovannia Cerchiarinia, i Guida Guida, koji je zamijenio kolegu Carla Crea, dok će Elektromrežu Srbije i u ovom sazivu predstavljati Jelena Matejić.

Konstitutivna sjednica Odbora direktora CGES-a održana je istog dana u Podgorici. Vesna Bracanović reizabrana je na funkciju predsjednice Odbora direktora CGES-a, dok je zamjenik predsjednika ovog tijela Giovanni Cerchiarini.

Najčitanije