fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDo kraja mjeseca počinje isplata zaostalih dugovanja 

Do kraja mjeseca počinje isplata zaostalih dugovanja 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Vektra Jakić do kraja mjeseca će početi sa isplatom zaostalih dugovanja radnicima, najavio je njen vlasnik Dragan Brković, koji nije želio da komentariše skoro izvjesnu odluku države da sa njegovom firmom raskine koncesioni ugovor o korišćenju pljevaljskih šuma.

Uprava za šume raskinula je koncesioni ugovor sa Vektrom Jakić zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, a konačnu odluku će donijeti Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, potvrđeno je Vijestima iz tog Vladinog resora, kojem je kompanija uložila žalbu tražeći da se rješenje poništi.

Proizvodnja je u Vektri Jakić prekinuta sredinom decembra. Svi radnici su poslati kućama, a duguje im se 12 zarada, s obzirom na to da je posljednja isplaćena za jun prošle godine.

Radnicima Vektre Jakić od ove godine se zarade obračunavaju u minimalnom iznosu, a neki od njih su najavili da će predstojeće nedjelje organizovati protest ispred ulaza u firmu.

Vektru Jakić je napustilo 50-ak radnika i zaposlilo se u manjim pilanama , dok je veliki broj njih tužio firmu tražeći isplatu zaostalih potraživanja.

Brković je na pitanje, da li Vektra Jakić ima perspektivu, kazao da u nju ne bi uložio 100 miliona EUR da u to ne vjeruje.

On nije želio da govori o dugovanjima preduzeća, niti o načinu na koji planira da riješi nagomilane finansijske probleme.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...