fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo kraja godine završiće revitalizaciju naponskih mreža

Do kraja godine završiće revitalizaciju naponskih mreža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Revitalizacija srednjenaponske i niskonaponske mreže na kojoj radi Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) trebalo bi da bude završena do kraja godine, saopštio je rukovodilac Operativne direkcije te kompanije, Vladimir Ivanović.

Kako je kazao u Jutarnjem programu TVCG, planirano je da se uradi 52 dalekovoda za dvije godine.

“Do sada je završen 31 dalekovod, 660 kilometara dužine, zamijenjeno je preko pet hiljada stubova na tim dalekovodima, urađeno je 210 trafostanica. Sada idemo sa drugom godinom kada planiramo da uradimo ovaj ostatak dalekovoda”, rekao je Ivanović.

Eksterne firme su, kako je naveo, uradile u prvoj godini 12 dalekovoda, ukupne dužine preko 400 kilometara, zamijenile preko četiri hiljade stubova, prenosi portal RTCG.

“U drugoj godini je u tom dijelu planirana zamjena i rekonstrukcija 11 dalekovoda, što je kompletna zamjena i stubova i provodnika”, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, posao ide svojom dinamikom i nadaju se da brzom završetku.

“Prvi dio trebalo bi da bude završen u junu, drugi u septembru, u svakom slučaju, posao ćemo završiti do kraja godine”, rekao je Ivanović.

On je kazao da završetak radova mogu odgoditi nepovoljne vremenske prilike, kao i nasavjesno ponašanje pojedinaca.

Takođe, pred turističku sezonu se intenziviraju radovi, te su radnici CEDIS-a već na terenu.

“Urađena je promjena užadi na dalekovodu u Herceg Novom i Igalu. Polako se spremamo za sezonu, intenzivraćemo radove. Ove godine nam nijesu išle na ruku vremenske prilike, ali uspjeli smo da spremni dočekamo turističku sezonu”, zaključio je Ivanović.

Najčitanije

Nastavak stabilizacije i usmjerenost na budući rast

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Plantaža usvojio je danas finansijski izvještaj za prošlu godinu,...