fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDisciplina i odgovornost građana prikazani u reportaži Channel 4 News

Disciplina i odgovornost građana prikazani u reportaži Channel 4 News

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U reportaži londonskog Channel 4 News emitovani su kadrovi pustih ulica Glavnog grada tokom aprila, u kojima je Crna Gora prikazana kao država koja je pokazala visok nivo odgovornosti i discipline u borbi sa pandemijom.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) je saopšteno da je riječ o globalnom projektu kojim je ta uticajna britanska TV kuća putem video materijala snimljenih tokom pandemije, željela da vjerno prikaže atmosferu na ulicama u svakoj pojedinačno zemlji na svijetu.

“Koronavirus je pogodio svaku državu na svijetu. Potpuna zatvaranja, policijski časovi, karantini, potvrđeni slučajevi ili ne, neke zemlje su neprepoznatljive, a za neke se poslovi nastavljaju gotovo kao i obično”, navodi Channel 4 News.

Zahvaljujući pravovremenoj i efikasnoj reakciji nadležnih institucija i poštovanju propisanih mjera za sprečavanje infekcije građana, Crna Gora je danas u prilici da se promoviše kao destinacija koja je pokazala visok nivo odgovornosti i predano radi na očuvanju zdravstvenog ambijenta, u kojoj su bezbjednost i sigurnost građana i turista prioritet.

Najčitanije