fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDijaspora dobar osnov za unaprijeđenje saradnje

Dijaspora dobar osnov za unaprijeđenje saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine je neznatna, ali bi crnogorska dijaspora mogla predstavljati dobar osnov za njeno unaprijeđenje, ocijenjeno je na sastanku guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića i budućeg ambasadora u toj južnoameričkoj državi, Srđana Stankovića.

Iz CBCG je saopšteno da je Žugić kazao da je dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine neznatna, kako u oblasti robne razmjene, tako i investicija, dok se razmjena u sektoru usluga odnosi uglavnom na saobraćaj.

On je na sastanku, organizovanom u cilju priprema Stankovića za stupanje na dužnost crnogorskog ambasadora u Argentini, na rezidentnoj osnovi, kazao da i u tako neznatnoj saradnji Crna Gora iskazuje deficit.

Na sastanku je ocijenjeno da je crnogorska dijaspora u Argentini veliki potencijal koji, pored ostalog, može biti dobar osnov za intenziviranje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Stanković je rekao da će se, tokom predstojećeg mandata, angažovati na pronalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na razvoju ekonomske.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...