fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDemokrate: Vlada može donijeti uredbu o ograničenju cijena nafte

Demokrate: Vlada može donijeti uredbu o ograničenju cijena nafte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada može donijeti uredbu o ograničenju cijena nafte i naftnih derivata na određeni vremenski rok, ali predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, neće da dođe na sjednicu, saopštili su predstavnici Demokratske Crne Gore.

„Zamislite o kakvom se licemjerstvu radi, kada Abazović proziva poslanike u Skupštini da zakažu sjednicu, a on sam nije došao na sjednicu Vlade na kojoj je utvrđen Predlog zakona o akcizama. Eto koliko mu je stalo do interesa građana“, navodi se u reagovanju Demokrata.

Oni su dodali da su uredbe o ograničenju cijena donijele Hrvatska, Srbija i Mađarska, ali ne i Crna Gora, jer Abazović već dva mjeseca ne dolazi na sjednice Vlade.

Iz Demokratske Crne Gore su poručili da svako zakazivanje sjednice Skupštine zbog navodnog smanjenja cijene goriva od deset centi po litru znači predaju vlasti u ruke Demokratske partije socijalista (DPS), smanjenje plata i penzija i ukidanje naknada majkama i dječijih dodataka.

Oni su optužili Abazovića da je, nakon samo godinu rada, srušio Vladu i razriješio predsjednika Skupštine, Aleksu Bečića, zahvaljujući čijem radu je ta institucija vraćena na nivo koji joj pripada.

Demokrate su podsjetile da su u Skupštini u decembru doneseni brojni zakoni koji su prvi put u 30 godina omogućili veće plate, penzije i staračke naknade, dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori, vraćanje naknade majkama sa troje ili više djece, otpremnine radnicima i povećanje minimalne zarade.

„Te rezultate Abazović nije mogao da oprosti. Odlučio se da destabilizuje Crnu Goru, produbi podjele u društvu, vrati DPS na vlast i dovede u pitanje turističku sezonu pred nama“, navedeno je u saopštenju Demokrata.

Oni su kazali i da Abazović već dva mjeseca ne dolazi na sjednice Vlade kako bi olakšao šverc cigareta kroz navodnu krađu iz Luke Bar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije