fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDavidović: Završiti auto-puteve kroz privatno-javno partnerstvo

Davidović: Završiti auto-puteve kroz privatno-javno partnerstvo

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Narodni pokret je u prilici da kroz privatno-javno partnerstvo obezbijedi partnere i novac za završetak auto-puta Bar-Boljari, gradnju auto-puta Debeli brijeg-Ulcinj i revitalizaciju dijela pruge Bar-Beograd, saopštio je njegov osnivač, Miodrag Davidović.

On je naveo da su planove o takvim mogućnostima predočili Vladi prije mjesec i po, ali da za sada nijesu dobili zvanični odgovor, zbog čega su odlučili da to javno saopšte.

„U prilici smo da obezbijedimo neophodno za novi Maršalov plan i da dug pretvorimo u koncesiju. Svjedoci smo koliki je lelek zbog kineskog kredita i da su se svi u Vladi digli na noge, pa od Brisela do Pariza traže sredstva da se vrati taj zajam“, rekao je Davidović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On tvrdi da mogu obezbijediti pregovore sa potencijalnim partnerima i da za to ne očekuju nikakva priznanja.

Davidović je poručio da Narodni pokret najbolje u državi zna kako treba raditi u ekonomiji, na čemu će i ubuduće istrajavati.

„Treba biti majstor i u ovom vremenu raditi bez novca. Nudimo državi da kroz privatno-javno partnerstvo radimo tri najvažnija infrastrukturna projekta, da završimo auto-put Bar–Boljare, uradimo auto-put od Debelog brijega do Ulcinja i da revitalizujemo dio pruge Beograd-Bar kroz Crnu Goru“, saopštio je Davidović.

On smatra da nadležni treba da prihvate te mogućnosti i da u postojećoj situaciji ne bi trebalo da bude sujete.

Davidović je kazao da bi Narodni pokret, da je pobijedio na izborima, već formirao vlast u Nikšiću i počeo da radi na projektima, jer je grad u velikom ekonomskom problemu, za šta je optužio bivšu vlast Demokratske partije socijalista (DPS) i dosadašnju opoziciju.

Na pitanje da li i sada planiraju ekonomski oporavak Nikšića, kako su ranije najavljivali, on je rekao da pregovaraju o dosta projekta, mada je to znatno teže sa pozicije privatne firme, nego kada o tome odlučuje država.

„Zainteresovani smo za nekoliko projekata i pregovori su u toku, ali moramo biti oprezni i zbog toga ide malo sporije. Dokazali smo tri-četiri puta da umijemo da vodimo nikšićku Željezaru i realizovaćemo taj projekat, ukoliko procijenimo da je to neophodno“, saopštio je Davidović.

On je kazao da je sa posrednicima vlasnika Željezare imao razgovore o mogućem aranžmanu sa Neksanom, ali da još ništa nije izvjesno.

Davidović je saopštio i da sa nekoliko svjetskih kompanija razgovaraju o privatno-javnom partnerstvu u nikšićkim Rudnicima boksita.

„U Neksanu imam opremu za jednu kompletnu fabriku i radim na tome, ali je proces usporio naš angažman na proteklim lokalnim izborima, na kojima broj glasova koje smo osvojili nije mjera našeg istinskog podviga i junaštva“, poručio je Davidović.

On tvrdi da Narodni pokret nije formiran ni za kakvu jednokratnu upotrebu, već je to snaga koja predstavlja budućnost Crne Gore, a da su izbori u Nikšiću bili samo početak.

„Da je Narodni pokret pobijedio, već bi za ovih 40 postizbornih dana zaposlio hiljadu radnika, ali ni u sadašnjoj situaciji nećemo odustati od planiranih projekata usmjerenih na ekonomski boljitak grada i države“, rekao je Davidović.

Najčitanije