fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanas počela sa radom prva suvenirnica

Danas počela sa radom prva suvenirnica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Glavnom gradu je danas počela da radi prva suvenirnica Podgorica Souvenire store, koja turistima, crnogorskoj dijaspori, i domaćem stanovništvu nudi autentične suvenire modernog i urbanog dizajna.

Iz PG Districta je saopšteno da će se autentičnost ponude prve podgoričke suvenirnice, preduzeća PG District, ogledati u tematskom tretiranju suvenira prema karakterističnim simbolima – znamenitostima Podgorice, gradskom žargonu, običajima grada i njegove okoline.

“Imajući u vidu činjenicu da Podgorica već prevazilazi karakter tranzitne turističke destinacije, i postaje grad koji je sve više atraktivan i sve poželjniji za duži boravak posjetilaca, u kojem se, pored ostalog, razvijaju kongresni i drugi oblici turizma, preduzeće PG District prepoznalo je potrebu za ponudom kvalitetnog, modernog i autentičnog proizvoda, u cilju dodatnog unapređenja turističke ponude Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

Tu potrebu, kako su kazali, prepoznala je i lokalna uprava, pa je projekat Podgorica Souvenir Store jedan od 12 koji su podržani u okviru konkursa za podsticaj ženskog preduzetništva Glavnog grada.

Projekat je podržao i Investiciono razvojni fond (IRF), u okviru programa podrške preduzetništvu.

“PG District Souvenir Store će kroz svoju ponudu promovisati slogane Ponesi Podgoricu i Podgorica everywere, kao i suvenir maskotu – pticu Kraljić, karakterističnu za lokalne gradske parkove, u kojima se i skriva”, dodaje se u saopštenju.

Iz PG Districta su objasnili da su slogani osmišljeni sa ciljem da svaki kupac po odlasku iz Crne Gore ,”ponese Podgoricu” sa sobom u neku drugu sredinu i tako je promoviše.

Oni su dodali da će kroz takav, novi i autentični vid turističke ponude Podgorica unaprijediti svoju vidljivost i prepoznatljivost i stati rame uz rame sa evropskim gradovima koji su prepoznatljivi po autentičnim suvenirima.

Svečano otvaranje suvenirnice biće u četvrtak u 11 sati, ispred objekta koji se nalazi u Hercegovačkoj ulici.

Prvu podgoričku suvenirnicu zvanično će otvoriti zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić, a prisutnima će se obratiti i predstavnica Turističke organizacije (TO) Podgorice, Ana Kostić Jovanović, kao i vlasnica preduzeća PG District, Nataša Gojković Marić.

Tokom svečanog programa gostima će biti predstavljena ponuda suvenirnice koja je odraz vizije da Glavni grad dobije svojevrstan brend, kako bi bio još više prepoznatljiv van granica Crne Gore.

Radno vrijeme suvenirnice je od devet do 14 sati i od 17 do 21 sat, radnim danima i subotom. Nedjeljom suvenirnica neće raditi.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...