fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDamjanović učestvuje na sastanku u organizaciji WEF-a u Ženevi

Damjanović učestvuje na sastanku u organizaciji WEF-a u Ženevi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka nauke Sanja Damjanović učestvovaće u srijedu u Ženevi na sastanku Strateški dijalog na Zapadnom Balkanu, koji se održava u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Iz Ministarstva nauke saopšteno je da je WEF, nakon četiri uspješna sastanka o budućnosti regiona, pozvao predstavnike vlada zemalja Zapadnog Balkana, međunarodne zajednice i nevladinih organizacija iz regiona, da na sveobuhvatan način diskutuju o primjeni akcionih stavki koje su dogovorili i potpisali lideri regiona na Ženevskom sastanku u oktobru prošle godine.

“Sastanak će pružiti priliku da se detaljno razgovara o ambicijama kolaboracije WEF prema Zapadnom Balkanu, kao i da se učesnicima predstave aktivnosti Regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR) kroz modalitete funkcionisanja Centra i projekte koji su prioritetni za region”, navodi se u saopštenju.

Pored ubrzavanja konkurentnosti i inovacija, biće govora i o ostalim temama poput Centra za cyber bezbjednost, Globalne alijanse za olakšavanje trgovine i Inicijative za partnerstvo protiv korupcije.

“Uporedo sa raspravom o ključnim izazovima i mogućnostima za unapređenje perspektiva rasta i razvoja, članovi Upravnog odbora takođe će identifikovati najbolje prakse za realizaciju komunikacije i izgradnje kompromisa u narednim koracima ovog strateškog dijaloga koji će nastaviti da služi u korist regiona”, rekli su iz Ministarstva.

Strateški dijalog na Zapadnom Balkanu je proces koji je počeo u Davosu u januaru prošle godine sa ciljem da pomogne partnerima Zapadnog Balkana da se podigne ekonomski rast i životni standard.

Najčitanije