fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom novi član AMM-a

Crnogorski Telekom novi član AMM-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je novi član Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM).

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, njegov zamjenik Zoran Savić i izvršna direktorica Asocijacije, Anđela Radosavović, sastali su se danas sa izvršnom direktoricom Telekoma, Dinom Cibulskajom i njenim savjetnikom Miroslavom Janičićem, sa kojim su osim potpisivanja formalnog pristupa, razgovarali i o mogućnostima saradnje.

„Crnogorski Telekom će imati predstavnika u Upravnom odboru Asocijacije, Miroslava Janičića, predsjednicu Odbora za ljudske resurse i edukaciju, Slađanu Đurović koja je direktorica Sektora za ljudske resurse, predstavnika u Odboru za digitalnu transformaciju, Dušana Banovića, koji je direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju, kao i u drugim odborima“, navodi se u saopštenju.

Raičković je kazao da je zadovoljan što je menadžment jedne od najvećih crnogorskih kompanija prepoznao kvalitet rada AMM, uz očekivanje da će saradnja teći u obostranu korist, a najprije u korist unapređenja menadžerskih znanja i vještina.

On je dodao da očekuje da će Crnogorski Telekom sa svojim resursima i iskustvima dati puni doprinos daljem snaženju i razvoju AMM-a, ali i poslovne klime u Crnoj Gori.

Iz Telekoma su poručili kako je partnerstvo između te kompanije i AMM-a prirodno, budući da imaju zajedničke ciljeve, koji se odnose na unapređenje poslovnog ambijenta, promociju digitalne transformacije privatnog i javnog sektora, kao i unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina.

„Zajedničko djelovanje je naročito važno u vrijeme krize poput trenutne, sa kojom se suočavaju privrede širom svijeta“, dodaje se u saopštenju.

Cibulskaja je kazala da udruženja privrednika, preduzetnika i menadžera imaju važnu posredničku ulogu između predstavnika Vlade kao donosilaca odluka sa jedne strane, i sa druge predstavnika privatnog sektora koji mogu da ponude konkretne predloge i rješenja kako bi se unaprijedio poslovni ambijent u zemlji.

„To je posebno važno u dijelu koji se odnosi na digitalnu transformaciju, jer su iskustvo, znanje i uvidi predstavnika ICT sektora dragocjeni, i nadamo se da će biti ozbiljno razmatrani kada se budu donosile odluke“, ocijenila je Cibulskaja.

Najčitanije