fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom lider u oblasti telekomunikacija

Crnogorski Telekom lider u oblasti telekomunikacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je, prema analizama i rangiranju koje je kompanija BI Consulting realizovala za potrebe projekta 100 najvećih, lider u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori.

Iz Telekoma su saopštili da je ta kompanija titulu prvorangirane u oblasti telekomunikacija osvojila treći put zaredom, učvrstivši svoje mjesto među najuspješnijim u zemlji.

Predstavnici Telekoma, koji je ove godine specijalni partner projekta, kazali su da su zadovoljni što su sada već tradicionalno dio priče koja za cilj ima afirmaciju kvaliteta i odgovornog, transparentnog i uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, što podsticajno djeluje na crnogorski poslovni ambijent.

Direktor Sektora za poslovne korisnike u Telekomu, Predrag Perković, rekao je da im je posebno drago što su u prilici da sopstvenim primjerom pokažu na koji način jedna moderna tehnološka kompanija može da transformiše svakodnevno poslovanje u vrijeme krize.

„Takođe, pokazali smo da partneri i klijenti Telekoma mogu da računaju na kvalitetan, pouzdan i siguran internet pristup i digitalna rješenja koja odavno imamo u ponudi, ali koja će se ubuduće koristiti mnogo više, o čemu smo nedavno razgovarali i na online panel diskusiji Digitalno transformisano sjutra, organizovanoj u sklopu ovog projekta“, saopštio je Perković.

On smatra da će crnogorske kompanije ubuduće, u periodima kada se poslovanje realizuje u uobičajenim okolnostima, morati da razmišljaju par koraka unaprijed i da se na vrijeme pripremaju za digitalizaciju.

„Situacija sa koronavirusom pokazala je da od stepena digitalne transformacije kompanije zavisi njena sposobnost da u vanrednim okolnostima zadrži kontinuitet u poslovanju“, dodao je Perković, ističući da je u tom dijelu uloga Telekoma kao telekomunikacionog lidera ključna.

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede inicirao je provajder poslovnih informacija BI Consulting u partnerstvu sa ministarstvima finansija i ekonomije uz podršku Privredne komore i uz generalno pokroviteljstvo Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke.

Kompanija BI Consulting već tri godine na osnovu jasnih i javno dostupnih kriterijuma obavlja rangiranje najuspješnijih crnogorskih preduzeća, što se objavljuje u publikaciji Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori, koja će ove godine biti predstavljena u septembru.

Nakon predaje poslovnih knjiga za prethodnu godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume rangirane su po prihodima, dobiti i broju zaposlenih, i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća, u ukupno 25 kategorija.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...