fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora sve primamljivija za ulaganja

Crna Gora sve primamljivija za ulaganja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ima okruženje prijateljski nastrojeno prema investitorima i sve je vidljivija i primamljivija za ulaganja, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednika borda direktora Addiko banke, Johannesa Prokscha.

Iz Kabineta premijera saopšteno je da je Marković kazao da poslovanje Addiko banke doprinosi razvoju crnogorske ekonomije i da Vlada nastoji da obezbijedi kontinuitet ekonomskog rasta i održivog razvoja.

Marković je podsjetio na visoke stope ekonomskog rasta od gotovo pet odsto, kao i značajno povećanje prihoda budžeta u prethodne dvije i po godine, sve u periodu sprovođenja zahtjevnih mjera fiskalne konsolidacije.

“Moramo da pohvalimo ekonomski rast koji ste ostvarili. Upravo je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg investitori ulažu u Addiko banku u Crnoj Gori”, kazao je Proksch.

Marković je naveo da Crna Gora predano radi na strukturnim reformama, kao i na jačanju transparetnosti, jednakosti, konkurentnosti i predvidljivosti propisa.

Proksch je rekao da Addiko banka ima dugoročnu perspektivu razvoja u Crnoj Gori i regionu.

Na sastanku su predstavljene buduće aktivnosti banke usmjerene na pružanje podrške građanima, malim i srednjim preduzećima, posebno digitalizaciji.

Najčitanije

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA. Kompletna informacija dostupna je korisnicima na...