fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora se oslanja na primjer uzornog zdravlja za privlačenje turista

Crna Gora se oslanja na primjer uzornog zdravlja za privlačenje turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najčitaniji francuski portal i dnevne novine Le Figaro objavili su članak o Crnoj Gori u kojem se navodi da je zemlja posljednja u Evropi koja je zaražena koronavirusom, a prva koja se izborila sa tim nepoznatim neprijateljem.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je kroz intervju sa direktoricom NTO Željkom Radak Kukavičić, Crna Gora predstavljena kao sigurna destinacija za odmor ove sezone, u kojoj turisti mogu uživati u svim aktivnostima, kao i prethodnih godina, od odmora na plažama na kojima se garantuje maksimalna bezbjednost, do biciklizma i uživanja u divljoj ljepoti.

„Imajući u vidu da su sigurnost i bezbjednost na vrhu liste pri odabiru destinacije za odmor francuskih turista, u članku je naglašeno da je Crna Gora uvela niz mjera u hotelima, restoranima i na plažama koje garantuju sigurnost svim onima koji se odluče da svoj odmor provedu u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

Pored zdravstveno bezbjedne epidemiološke situacije, ističe se da Crna Gora posjeduje nevjerovatnu prirodnu ljepotu sa pet nacionalnih parkova, područjima koja su pod zaštitom UNESCO-a, najveće jezero na Balkanu, plaže koje su na Forbesovoj listi najljepših, kao i poluostrvo Lušticu koja predstavlja raj za ronioce.

„To će sveukupuno uticati da se i pored ograničenih kretanja turisti, ipak, odluče da i ove godine posjete Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

Članak se može pogledati putem linka: https://www.lefigaro.fr/voyages/vacances-d-ete-le-montenegro-mise-sur-l-exemplarite-sanitaire-pour-attirer-les-voyageurs-20200617

Najčitanije

Pejović i Dabović na SP u krosu

Podgorica, (MINA) - Beograd će u subotu biti domaćin 45. Svjetskog prvenstva u krosu,...