fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja koja teži postizanju najviših međunarodnih standarda, ocijenjeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva, Osmana Nurkovića i generalnog sekretara Međunarodne pomorske organizacije (IMO), Kitacka Lima.

Nurković je na sastanku tražio pomoć od Lima posebno u dijelu omogućavanja obuke, donošenja regulative, usvajanju protokola, kao i prevazlaženju nedostataka i izazova koji su prepoznali predstavnici IMO-a, koji su nedavno obavili reviziju Crne Gore, članice IMO-a.

Nurković, koji boravi u Londonu tokom zasijedanja redovne skupštine IMO-a, prezentovao je stanje u oblasti pomorstva i izazova sa kojim se suočava Crna Gora u toj oblasti.

Lim je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu.

Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori. IMSAS je obavezan audit za zemlje članice IMO-a.

“Tim je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda”, dodao je Nurković.

Najčitanije