fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora očekuje veliki investicioni paket od EU

Crna Gora očekuje veliki investicioni paket od EU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Krize poput ove koju je izazvala pandemija koronavirusa ukazuju na značaj partnerstva sa Evropskom unijom (EU) i punopravnog članstva, ocijenila je kandidatkinja za poslanicu sa liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”, Gordana Đurović.

Đurović, koja je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, najavila je veliki investicioni paket koji Crna Gora, na jesen, očekuje od EU.

„Danas, tokom zdravstveno-ekonomske krize, EU je pouzdano uz Crnu Goru. Krize poput ove ukazuju na značaj partnerstva sa EU i značaj punopravnog članstva”, rekla je Đurović.

Ona je, kako je saopšteno iz DPS-a, podsjetila na podršku koju je EU namijenila Crnoj Gori.

„Za javno zdravstvo, nove klinike, crnogorska preduzeća i za povoljan kredit državi angažovano je više od 120 miliona EUR i isto toliko je angažmana preko evropskih banki za naš Investicioni-razvojni fond”, kazala je Đurović.

Ona se osvrnula na integracioni proces i rezultate i navela da je Crna Gora uspješno prošla brojne stepenice, te da je aktuelni period integracija bio preloman za testiranje finalne faze.

“Otvorili smo najteža pregovaračka poglavlja. Cilj nam je jasan, da pregovore uspješno okončamo. A Crna Gora je do sada pokazala i dokazala kad se vrijedno radi i kad se složimo i organizujemo mi možemo mnogo toga postići“, zaključila je Đurović.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...