fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCilj da preduzeća brže dolaze do informacija

Cilj da preduzeća brže dolaze do informacija

Zagreb, (MINA-BUSINESS) – Dublja povezanost lokalnih bonitetnih agencija omogućiće preduzećima brži dolazak do informacija koje su im potrebne u poslovanju, ocijenjeno je u Zagrebu na konferenciji regionalnih agencija Adria Business Information Network.

“Cilj članica Adria Business Information Network je da svojim korisnicima omoguće transparentniji i jednostavniji pristup relevantnim informacijama o njihovim sadašnjim i potencijalnim poslovnim partnerima na području zemalja bivše Jugoslavije”, navodi se u saopštenju podgoričke kompanije Business Intelligence Consulting.

To preduzeće je vlasnik portala poslovnih informacija BInfo.me (www.binfo.me), koji je crnogorski član te regionalne poslovne asocijacije. Portal je dostupan korisnicima u Crnoj Gori od februara 2015. godine.

Adria Business Information Network, kako je ocijenjeno, doprinosi smanjenju rizika poslovanja, ojačava pravnu i finansijsku sigurnost te olakšava i ubrzava saradnju i promet robe na ovom, nekad jedinstvenom, ekonomskom prostoru.

Učesnici konferencije su razgovarali o daljem proširenju uspješne višegodišnje saradnje i dogovorili njeno unaprijeđenje koje će uskoro predstaviti svojim klijentima.

Članice Adria Business Information Network su ocijenili da će brži i opsežniji protok regionalnih informacija podstaći izvozne aktivnosti lokalnih preduzeća i tako pozitivno uticati na rast privrede.

“Misija BInfo portala je da svojim korisnicima omogući donošenje kvalitetnih poslovnih odluka, utemeljenih na relevantnim informacijama i analizama, koje će im osigurati efikasno i stabilno poslovanje”, navodi se u saopštenju.

BInfo.me na jednom mjestu, putem digitalnih tehnologija, predstavlja pouzdane informacije o poslovnim rizicima i financijskom poslovanju subjekata iz Crne Gore i regiona.

“Na taj način pruža podršku svojim korisnicima u povećanju njihove prodaje i rezultata poslovanja, kao i sniženju poslovnih rizika”, dodaje se u saopštenju.

Direktor Business Intelligence Consulting-a, Ratko Nikolić, rekao je da je ta kompanija, prateći interesovanje crnogorskih preduzeća za poslovnim informacijama o kompanijama iz zemalja okruženja, od samog početka aktivni učesnik saradnje regionalnih bonitetnih agencija u okviru Adria Business Information Network.

“Kroz dosadašnju uspješnu saradnju u okviru ove inicijative omogućili smo našim korisnicima pristup ključnim poslovnim informacije o kompanijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH), Hrvatskoj i Sloveniji, što im uveliko olakšava poslovanje sa postojećim, ali i olakšava pronalazak i uspostavljanje novih poslovnih veza u region”, kazao je Nikolić.

Grupi regionalnih bonitetnih agencija s područja bivše Jugoslavije se kao novi član pridružio makedonski Target group.

Proširenje saradnje će doprinijeti upotpunjenju opsega regionalnih poslovnih i bonitetnih informacija, kao i povećanju njihovog kvalitet.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije