fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene iste kao prošle godine

Cijene iste kao prošle godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene ove godine su, kako tvrde strani turisti, dobre za kvalitet koji se nudi i nijesu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako je Pobjedi kazao generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Ćazim Hodžić, cjenovna turistička ponuda je na nivou prošlogodišnje.

„Cijene nijesmo mijenjali, ali je na dosta mjesta podignut kvalitet“, kazao je Hodžić.

On tvrdi da Crna Gora nije skupa destinacija i da ima ponudu za turiste različitih budžetskih mogućnosti.

„Znači, ima mjesta koja su skuplja, kad pričamo o kvalitetu i bolja, a imamo i ponudu za turiste niže platežne moći“, kazao je Hodžić.

Kada se upoređuje ponuda u regionu, Hodžić je naveo da se slobodno može reći da je jeftinije od Hrvatske.

„Kad gledamo Albaniju, oni su podigli cijene 30 odsto, a za razliku od njih mi smo ostali na cijenama od prošle godine, tako da nijesmo skupa destinacija. Kad gledamo i cijene usluga restorana i druge sadržaje, turisti iz Engleske i Francuske koji dolazi u našu zemlji su oduševljeni koji kvalitet ponude dobijaju za novac koji daju“, kazao je Hodžić.

Ocjenjujući ovogodišnju sezonu kaže da se i ove godine obaraju rekordi.

„Imamo informacije sa aerodroma da već imaju više letova nego lani. Mislim da su parametri pozitivni“, kazao je Hodžić ističući da cijene i ne treba spuštati, jer sve ide naruku kada je turizam u pitanju.

On je dodao da je rano sada pričati o prihodima i broju turista.

„To sumiramo u septembru i oktobru jer ćemo tada imati preliminarne rezultate, ali po popunjenosti, prema informacijama Monstata i lokalnih turističkih organizacija i Centralne banke, možemo reći da stojimo bolje od prošle godine“, kazao je Hodžić.

Kao jedan od razloga za lošiju sezonu Hrvati pominju Grčku i Tursku koje su se stabilizovale, subvencionirale avionske letove, mame goste u Antaliju cijenama. Međutim Hodžić ističe da se te destinacije ne mogu porediti sa Crnom Gorom.

„Ako gledamo Tursku, koja ima ol inkluziv destinaciju Antaliju, oni imaju jeftinije aranžmane ali na te aranžmane imaju dodatke kao što su izleti i druge sadržaje koji puno više koštaju i mislim da sve dođe na isto na kraju“, kazao je Hodžić.

Generalni direktor hotela Hilton, Nemanja Nikolić takođe smatra da se ne može govoriti o tome da li je destinacija skupa ili jeftina, već da pojedini sadržaji u destinaciji mogu biti skupi, odnosno
jeftini.

„Za Crnu Goru kao destinaciju možemo reći da je ponuda raznovrsna u smislu da smo orijentisani i na turiste slabije platežne moći, ali i na one koji imaju malo dublji džep. Nažalost, osim u njenim manjim djelovima, za Crnu Goru ne možemo reći da je elitna turistička destinacija iz razloga što je za ovu odrednicu potrebno mnogo više od luksuznih hotela sa pet zvjezdica“, kazao je Nikolić.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...