fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryCentar MAN podsticaj razvoju Danilovgrada i države

Centar MAN podsticaj razvoju Danilovgrada i države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prodajno-servisni centar njemačke kompanije MAN, koji je danas otvoren u Danilovgradu, predstavlja podsticaj razvoju te opštine i Crne Gore, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da je takav investitor dobar pokazatelj u kojem pravcu ide ekonomija.

On je, nakon otvaranja MAN Truck & Bus centra u Danilovgradu, kazao da je zadovoljan realizacijom projekta njemačke kompanije MAN, koja predstavlja značajan dalji podsticaj razvoju Danilovgrada i Crne Gore.

“Imati MAN u Crnoj Gori i Danilovgradu zaista je, ne samo privilegija, nego i dobar pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija“, rekao je Marković.

Vrijednost investicije je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, preko 2,3 miliona EUR, a objekat je gradila MAN Truck & Bus, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od 100 godina iskustva u proizvodnji privrednih vozila.

Marković je kazao da će Vlada raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis.

Marković je, govoreći o razvoju opštine, kazao da će u narednih nekoliko godina u Danilovgradu biti preko 30 miliona EUR investicija u kapitalnu infrastrukturu.

“Planirana je rekonstrukcija magistralnog puta Danilovgrad – Podgorica, kako bi se dobio bulevar sa četiri trake, kao i završetak starog puta između Glavnog grada i te opštine, što će biti snažan podsticaj za novi kvalitet života u Danilogradu i za razvoj investicija”, ocijenio je Marković.

On je dodao da crnogorska ekonomija ide uzlaznom putanjom.

“Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8 odsto, što je među pet najvećih u Evropi. Mi ne želimo da to bude zamah već kontinuitet“, rekao je Marković.

On je kazao da pokazatelji u prvom kvartalu ove godine govore da je u svim sektorima došlo do značajno većeg rasta u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, što znači da će i ova rezultirati visokom stopom rasta.

„To znači nova radna mjesta, bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da taj tempo održi, unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis i njegovo održanje“, naveo je Marković.

Najčitanije