fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBulajić izabran za predsjednika Privrednog savjeta

Bulajić izabran za predsjednika Privrednog savjeta

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Novoformirani Privredni savjet Tivta odlučio je danas, na konstitutivnoj sjednici, da za predsjednika imenuje Đorđa Bulajića, privrednika u oblasti agro turizma i proizvodnje organske hrane.

Savjet čini 15 članova, uspješnih tivatskih privrednika iz oblasti ugostiteljstva, hotelijerstva, proizvodnje organske hrane, trgovine i arhitekture. U Savjetu su predstavnici Porto Montenegra, Luštice Bay, kompanije Una Montenegro, IP Investment i Udruženja ugostitelja.

Predsjednik Opštine, Željko Komnenović, saopštio je da lokalna samouprava namjerava da osnuje Biznis inkubator, kao i da se radi na pripremi strategije zapošljavanja, u cilju stvaranja povoljnih uslova za rad i zapošljavanje u Tivtu.

Potpredsjednik Opštine, Vladimir Arsić, kazao je da je ta lokalna samouprava nedavno stekla certifikat povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi, što je pokazatelj da predstavlja brzu i efikasnu podršku poslovanju brojnih kompanija.

“Uloga Privrednog savjeta je od presudnog značaja kada je u pitanju stvaranje povoljnog biznis ambijenta”, rekao je Arsić.

Savjet je usvojio poslovnik o radu, a na sjednici je razmatrana i ideja pokretanja jedinstvene online platforme na kojoj bi bila predstavljena cjelokupna tivatska privreda.

Najčitanije