fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudvanskim turističkim privrednicima dodijeljena oznaka Safe Travels

Budvanskim turističkim privrednicima dodijeljena oznaka Safe Travels

Budva, (MINA-BUSINESS) – Na teritoriji Budve, u ovom trenutku, više predstavnika turističke privrede nosioci su međunarodnog obilježja za sigurna putovanja – Safe Travels, saopšteno je iz budvanske Turističke otganizacije (TOB).

“Nosioci tog međunarodnog obilježja su hoteli Hotelske grupe (HG) Montenegro Stars – Splendid, Montenegro i Blue Star, zatim Vila Lavanda, kao i hoteli Budva, Maestral, Bracera i Ami”, rekli su predstavnici TOB-a.

Oni su kazali da je još nekoliko hotela i drugih turističkih subjekata iz Budve trenutno u proceduri dobijanja te oznake, a neki su je dobili i prije pokrenute inicijative od Nacionalne turističke organizacije (NTO), između ostalih, turistička agencija Talas M.

“Mogućnost prijavljivanja je otvorena i u narednom periodu, pa se očekuje još veće interesovanje turističke privrede Budve, ne samo hotela. Mogućnost kandidovanja imaju i drugi turistički subjekti koji ispunjavaju uslove definisane propisanim sigurnosnim protokolima”, objasnili su iz TOB-a.

Safe Travels je posebna oznaka Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC) koja, usljed zdravstvene krize izazvane koronavirusom, putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

“Ova oznaka svakako predstavlja važan korak za dobijanje povjerenja turista sa emitivnih tržišta i u narednom vremenskom periodu će biti od velikog značaja gostima za donošenje odluke da izaberu našu destinaciju, objekte i uslugu”, navodi se u saopštenju.

NTO je, za Crnu Goru, ovlašćena institucija za dodjelu i kontrolu primjene oznake Safe Travels.

Iz TOB-a su pozvali sve zainteresovane subjekte iz turističko-ugostiteljske privrede i sve ostale subjekte iz Budve da se jave direktno toj organizaciji za sve informacije koje se odnose na sigurnosne protokole i način apliciranja za dobijanje te međunarodne oznake.

Najčitanije