fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudvanska turistička privreda spremna da odoli svim izazovima

Budvanska turistička privreda spremna da odoli svim izazovima

Budva, (MINA-BUSINESS) – Budvanska turistička privreda spremna je da odoli svim izazovima koji se očekuju ove sezone, a dodatnu prednost predstavlja i to što je zemlja otvorila granice, ocijenjeno je u Budvi na sastanku sa studijskom grupom turističkih agencija iz Srbije.

Studijska grupa srbijanskih turističkih agencija će narednih dana u Budvi prisustvovati nizu radnih sastanaka u organizaciji Turističke organizacije Budve (TOB), a prvi je održan danas u hotelu Budva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici turističkih agencija iz Srbije i Budve, Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), kao i udruženja malih hotela Budve i Crne Gore i privatnog smještaja, prenosi Mediabiro.

Predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), Aleksandar Seničić, kazao je da vjeruje da je otvorena granica Crne Gore prema Srbiji velika prednost u odnosu na sve druge destinacije.

Važno je, kako je rekao, da u ovim okolnostima Crna Gora bude otvorena za srbijanske državljane, jer oni računaju na to tržište.

On je dodao da Crna Gora ostaje jedina potpuno otvorena destinacija i da to treba iskoristiti.

“Slobodan ulaz je svakako velika prednost za Crnu Goru, prije svega pričam o srbijanskom tržištu, a nadam se da će to uspjeti da prepoznaju i neka druga tržišta. Interesovanje za Crnu Goru veće je nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu”, rekao je Seničić.

On smatra da ove godine Crna Gora može da očekuje više turista iz Srbije i regiona.

Seničić je ocijenio da je privatni smještaj u Crnoj Gori kvalitetan, a cijene niže nego ikada.

“Ove godine to može biti dobitna kombinacija za tržište Srbije”, poručio je Seničić.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, saopštila je da je važno što je Crna Gora otvorila granice ka regionu, podsjećajući da za ulazak u zemlju nijesu potrebni PCR testovi.

“Budvanska turistička privreda spremna je da odoli izazovima koji nas očekuju ove sezone”, kazala je Liješević.

Darko Marinković iz agencije Kontiki travel rekao je da se nada da će ova godina dovesti do normalizacije kada su u pitanju covid pravila.

“Sada ne postoje, a i nadamo se da ih neće biti, i to će nam olakšati putovanje”, naveo je Marinković.

Predstavnica Marsino tours-a, Maja Mladenović, rekla je da je kvalitet ono što određuje crnogorsko tržište, ali da su i cijene pristupačne i povoljnije u odnosu naprethodne godine.

„To je ono što je posebno zanimljivo turistima. Odnos cijene i kvaliteta koji je odličan ih privlači“, kazala je Maldenović.

Branka Džoganović iz Udruženja izdavaoca privatnog smještaja saopštila je da su naučili da nemaju očekivanja, već da rade dan po dan.

Kako je kazala, agencije su optimistične i daju im dobre prognoze za narednu sezonu.

“Do nas je da napravimo kvalitetnu ponudu. Ona ne mora da bude što povoljnija već sadržajna”, objasnila je Džoganović.

Najčitanije