fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić predložio sedam kandidata za Odbor direktora EPCG

Bojanić predložio sedam kandidata za Odbor direktora EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, predložio je Vladi sedam kandidata za članove Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), među kojima je pet elektroinženjera i po jedan inženjer mašinstva i građevinarstva, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog resora.

Od sedam kandidata, tri su politički aktivna – elektroinženjer Milutin Đukanović i mašinski ineženjer Aleksandar Dožić iz Demokratskog fronta, kao i građevinski inženjer Veljko Vasiljević iz Pokreta za promjene.

Prema informacijama lista, tri kandidata su bliska organizaciji Ne damo Crnu Goru, a to su elektroinženjeri Rajko Radusinović, Marko Živković i Saša Miličić, dok je sedmi kandidat docent na Elektrotehničkom fakultetu, Martin Ćalasan, bivši član Socijaldemokrata (SD), koji je od decembra državni sekretar u Ministarstvu prosvjete i nauke.

Ukoliko Vlada prihvati Bojanićev predlog, predloženi članovi će biti izabrani na sjednici skupštine akcionara koja je zakazana za utorak. Sjednicu je zakazao sadašnji bord direktora EPCG, kojim predsjedava Đoko Кrivokapić.

Najčitanije