fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Na ljeto do mora preko nove dionice auto-puta

Bojanić: Na ljeto do mora preko nove dionice auto-puta

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Svi vozači iz Srbije koji na ljeto krenu na more u Crnu Goru, moći će da koriste novu dionicu auto-puta Podgorica-Mateševo, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić.

“Izvjesno je da će se ovog ljeta koristiti taj put iz Srbije i biće na zadovoljstvo svih koji tradicionalno krenu na more u Crnu Goru”, rekao je Bojanić u utorak na Kopaonik biznis forumu.

On je precizirao da je taj dio auto-puta dugačak 41 kilometar, prenosi Tanjug.

“Izgradnja prioritetne dionice na auto-putu Bar-Boljare bila je veoma kompleksna. Bio je to skup i problematičan put, koji je koštao 900 miliona EUR. Od 41 kilometara, 50 odsto bili su tuneli i vijadukti”, objasnio je Bojanić.

On je saopštio da očekuje da će, “ako se sklope stvari”, ove godine biti završen i tender za izvođenje radova na preostaloj dionici puta do Boljara.

Bojanić je poručio i da je Luka Bar jedan od najznačajnijih resursa Crne Gore.

“Još nemamo jasnu strategiju. Srce luke prodato je stranim investitorima, oni su vlasnici terminala”, rekao je Bojanić i dodao da vlasnici terminala žele da izađu iz posla, što im stvara šansu da ponovo objedine luku koja bi mogla da bude centar tog dijela Jadrana.

Bojanić je naglasio da Crna Gora mora da ima cio paket vlasništva nad lukom i da su u novoj strategiji moguća razna partnerstva, uključujući i dokapitalizaciju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...