fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatan ulaz u Muzej novca do kraja godine

Besplatan ulaz u Muzej novca do kraja godine

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Ulaz u Muzej novca Centralne banke (CBCG) će od sjutra do kraja godine biti besplatan za sve posjetioce.

Iz CBCG su kazali da će ulaz biti besplatan povodom jubileja – 20 godina rada vrhovne monetarne institucije, koji se obilježava tokom ove godine.

“CBCG je kao društveno odgovorna institucija odlučila da povodom svog jubileja, a imajući u vidu i pandemiju koronavirusa, od Međunarodnog dana muzeja besplatno otvori vrata Muzeja novca za sve koji žele da se upoznaju sa istorijom novca na tlu današnje Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Muzej novca je otvoren 2012. godine kao muzej u sastavu CBCG. Specijalizovan je za sakupljanje i prezentaciju novca i drugog numizmatičkog materijala sa teritorije današnje Crne Gore.

Posjetioci u Muzeju mogu vidjeti dvije stalne postavke – Novac na tlu Crne Gore i Novac kao nakit.

“Muzej novca je savremeno opremljen, pa posjetiocima, osim kroz muzejske postavke, dodatne informacije o istoriji novca na tlu Crne Gore, ali i opštoj crnogorskoj istoriji, pruža i kroz multimedijalne interaktivne aplikacije”, dodali su iz CBCG.

Posjetioci po simboličnim cijenama mogu kupiti i suvenire – repliku perpera iskovanu na mašini na kojoj je u Beču prije više od jednog vijeka kovan crnogorski perper, a koja je izložena u Muzeju, kao i foto novčanicu od 50 perpera sa fotografijom posjetioca.

Radno vrijeme Muzeja novca je svim danima od devet do 17 sati.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu