fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBečić da zakaže Skupštinu u vezi sa prespitivanjem rada Vlade iz oblasti...

Bečić da zakaže Skupštinu u vezi sa prespitivanjem rada Vlade iz oblasti poljoprivrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je predsjednika parlamenta, Aleksu Bečića, da saglasno Poslovniku Skupštine stavi na dnevni red Interpelaciju o radu Vlade u oblasti poljoprivrede, koju je ta stranka podnijela u julu.

Potpredsjednik SDP-a, Bojan Zeković, kazao je da je ta Interpelacija u proceduri od 16. jula.

On je objasnio da Poslovnik ostavlja rok Vladi da se izjasni u roku od 30 dana.

“U članu 200 stav dva se predviđa da se, ako Vlada nije podnijela izvještaj, interpelacija stavlja na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine po isteku roka za dostavljanje izvještaja Vlade”, naveo je Zeković u saopštenju.

Prema njegovim rječima, u oblasti poljoprivrede postoji veliki problem, jer je cijena prehrambrenih i drugih inputa porasla 30 do 100 odsto.

SDP je pozvala Bečića i da na dnevni red stavi Interpelaciju za pretresanje rada Vlade u oblasti prosvjete, koju je ta stranka podnijela 27. jula.

Zeković je saopštio da je ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta, Vesna Bratić, u dosadašnjem toku mandata pokazala jasnu namjeru da obrazovni sistem Crne Gore prilagodi jednonostranim i isključivo nacionalno-vjerskim željama, koje su u direktnoj suprotnosti sa ustavnim određenjem građanske multietničke i sekularne države.

“Na sceni je progon i nezakonito otpuštanje inovjernih i onih koji drugačije misle, dok kroz kadrovska rješenja Bratić za direktore dobijamo ekstremne nacionaliste, podržavaoce osuđenih ratnih zločinaca, teoretičare zavjera, antivaksere i slične koji, zbog same suštine obrazovnog sistema, ne bi smjeli da njima rukovode”, rekao je Zeković.

On je dodao da se, u međevremenu, situacija u obje oblasti dodatno pogoršala.

Iz SDP-a su još jednom pozvali Bečića da ne krši Poslovnik i zakaže sjednicu Skupštine na kojoj bi se razgovaralo o politici Vlade u te dvije oblasti, a parlament ostvarivao svoju ustavnu funkciju, kako ne bi iz Evropske unije (EU) dobijali ocjene kako imamo saziv “bez presedana”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...