fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAvioni MA letjeće na relaciji Podgorica-Kijev

Avioni MA letjeće na relaciji Podgorica-Kijev

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani će od sjutra moći da lete u sve značajnije evropske gradove, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, dodajući da će tokom zime avioni Montenegro Airlinesa (MA) letjeti na relaciji Podgorica-Kijev.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da od sjutra počinje zimski red letjenja na aerodromima Crne Gore, prenosi portal RTCG.

“Izuzetno sam zadovoljan dogovorima koje smo imali sa svim aviokompanijama imajući u vidu krizu koja je nanijela ogromnu štetu svima u avioindustriji i našoj kompaniji”, saopštio je Orlandić.

On je dodao da će od sjutra građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove – London, Budimpeštu, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund i Minhen.

Orlandić je rekao da su uspjeli sve te avio destinacije da održe sa svim avioprevoznicima, te da bi ako situacija bude povoljnija u decembru mogli da očekuju i povezivanje sa Liksemburgom.

“Zvanični avioprevoznik Luks Air bi trebalo da leti na toj liniji”, naveo je Orlandić.

On je najavio da će tokom zime ove godine avioni MA letjeti na relaciji Podgorica Kijev, što do sada nije bilo.

“Vjerujem u pokretanje oporavka avioindustrije kod nas, u regionu i EU, i da bi možda tokom marta mogli govoriti o pozitivnim pomacima i boljim iskoracima, jer je ogroman pritisak na EU da se to sve normalizuje i omogući da uz pomoć brzih testova građani mogu da lete,” rekao je Orlandić.

On je podsjetio na zvanične podatke Međunarodne vazdušne asocijacije, koji govore da su se na aerodromima ili u avionima svega 44 putnika zarazila koronom.

“Dakle ako se pridržavamo mjera, to itekako može da se spriječi”, poručio je Orlandić.

On je saopštio da je MA imao ogroman gubitak krajem septembra u broju prevezenih putnika.

“Imali smo letove, ali nijesmo imali dovoljan broj putnika, bili smo pod udarom korone. Podatak o 36 odsto opsluženih vazduhoplova govori da naša saradnja sa aviokompanijama ipak traje i u teškim okolnostima. No finansijski gubici su ogromni,” rekao je Orlandić.

On je dodao da su oni uputili inicijativu NKT-u da se iz zemalja regiona u Crnu Goru ipak ulazi bez kovid testova.

Najčitanije