fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAvio-linija sa Njemačkom potrebna zbog turista i preduzetnika

Avio-linija sa Njemačkom potrebna zbog turista i preduzetnika

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Postojanje avio-linije do Njemačke važno je za njemačke turiste, ali i za preduzetnike iz te zemlje koji su spremni da posluju u Crnoj Gori, saopštio je njemački ambasador Robert Weber.

On je, tokom zvanične posjete Opštini Tivat, rekao da je postojanje avio-linije između dvije države važno da bi turisti iz Njemačke mogli da izaberu Crnu Goru kao odredište za odmor, ali i da bi se otvorila vrata njemačkim preduzetnicima spremnim da posluju u Crnoj Gori.

Weber je, na sastanku sa predsjednikom tivatske Opštine Željkom Komnenovićem, rekao da se nada da će se na lokalnom i državnom nivou generisati energija za nove razvojne projekte i stvaranje jake ekonomske saradnje između dvije države.

Iz Opštine je saopšteno da je Komnenović poručio da je Crnoj Gori i Tivtu prijeko potrebna mirna politička situacija i ekonomska stabilnost, kao i da je spreman za stvaranje što boljih uslova u cilju privlačenja njemačkih investitora, što bi doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta.

On je najavio da Opština namjerava da njemačkoj humanitarnoj nevladinoj organizaciji HELP kandiduje projekat stambenog zbrinjavnja pripadnika RE populacije, stanovnika naselja „7. jul“ u Tivtu.

Predsjednik Skupštine Opštine, Andrija Petković, rekao je da se veoma često problemi visoke politike sa državnog nivoa reflektuju na lokalni, što lokalne samouprave ometa u rješavanju problema i pitanja od vitalnog značaja za grad i građane.

On je naveo da to ne bi trebalo da bude slučaj i dodao da činjenica da vlast u Tivtu pripada građanskim listama predstavlja pozitivan pomak na političkoj sceni Crne Gore, pa se o važnim pitanjima po grad odlučuje baš u Tivtu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije