fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAutoput i skijalište Kolašin 1600 daju novu vrijednost

Autoput i skijalište Kolašin 1600 daju novu vrijednost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Autoput i skijalište Kolašin 1600 stvaraju novu vrijednost i šanse za bolji život građana za Opštinu Kolašin, sjever i cijelu Crnu Goru, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je, čestitajući Dan Opštine Kolašin lokalnom rukovodstvu, odbornicima i građanima, kazao da će brojne aktivnosti koje se realizuju doprinijeti ubrzanom razvoju Kolašina u narednim godinama.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Kolašin Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Skupštine Opštine Milanom Đukićem kao i potpredsjednikom Opštine Danilom Medenicom, Marković je istakao značaj unapređenja putne i komunalne infrastrukture kao ključnih preduslova za razvoj grada i bolji život građana.

On je kazao da gradnja autoputa i skijališta Kolašin 1600 stvaraju novu vrijednost ne samo za tu Opštinu, već i sjever i cijelu Crnu Goru. Doprinos poboljšanju kvaliteta infrastrukture da će se i kroz kapitalni budžet u koji će biti uključeno nekoliko projekata vezanih za Kolašin.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, pohvalio napore lokalne administracije na stabilizaciji javnih finansija i ohrabrio ih da nastave i ostvare još bolje rezultate na tom planu.

Bulatović je informisao o investicionom zamahu u Kolašinu i ocijenio da je za uspješnu realizaciju, posebno značajna ulaganja u turizmu i izgradnju novih hotela, važno urediti prostorno-plansku dokumentaciju za šta je Vlada stvorila pretpostavke.

On je dodao da je lokalna administracija napravila pomake i u oblasti poljoprivrede kao i da su značajno ulagali u sport i kulturu u Kolašinu.

Najčitanije