fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAkcionarima će biti podijeljeno 210 hiljada EUR

Akcionarima će biti podijeljeno 210 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, Ranko Radinović, odlučio je da 210 hiljada EUR iz stečajne mase isplati akcionarima, shodno procentualnom učešću u vlasništvu.

Raspodjela će se obaviti po spisku akcionaru koji je dostavljen stečajnom upravniku 13. marta 2015. godine.

Isplata akcionarima koji posjeduju manje od 1,5 odsto vlasništva obaviće se u filijalama Hipotekarne banke Podgorica počev od ponedjeljka.

Akcionarima koji posjeduju 1,5 odsto i više vlasništva, kao i dioničarima kompanijama, isplata pripadajućih iznosa obaviće se prenosom sa žiro računa stečajnog dužnika po instrukcijama koje su vlasnici dužni da dostave stečajnom upravniku.

Stečajni upravnik je odluku o trećoj diobi dijela novca iz stečajne mase donio 20. jula na osnovu zakona o privrednim društvima i o njihovoj insolventnosti.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...