fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdministrativnim dekretom rješavaju sporne imovinsko-pravne odnose

Administrativnim dekretom rješavaju sporne imovinsko-pravne odnose

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je odlučila da administrativnim dekretom riješi sporne imovinsko-pravne odnose nad zemljištem u i oko kompleksa aerodroma Tivat i da tivatskoj Opštini uzme na desetine miliona EUR vrijednu imovinu, pišu Vijesti.

Vlada je na sjednici u četvrtak razmatrala Informaciju o podnošenju zahtjeva Opštini Tivat za vraćanje prava raspolaganja, u skladu sa članom 35, stav 1 Zakona o državnoj imovini, koja se odnosi na opštinsku imovinu u i oko kompleksa aerodroma.

Taj dokument je, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, izazvao dugotrajne polemične tonove na sjednici, jer se Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka zalažu da se aerodromi u Tivtu i Podgorici što prije daju u koncesiju, dok se Socijaldemokrate tome protive.

Prema nezvaničnim informacijama, taj dokument je pretrpio izmjene zbog čega i nije objavljen na sajtu Vlade nakon završetka sjednice.

Rješavanje brojnih imovinsko-pravnih problema u vezi nekretnina na kojima se nalazi aerodrom u Tivtu ili koje su u prostorno-planskoj dokumentaciji opredijeljene za njegovo širenje, jedan je od preduslova za raspisivanje tendera za izbor koncesionara nad vazdušnim lukama.

Član 35 Zakona o državnoj imovini, na koji se poziva Vlada, propisuje da ako je određena nepokretnost, kojom raspolaže opština, potrebna za ostvarivanje javnog interesa Crne Gore, opština je dužna da na zahtjev Vlade tu nepokretnost vrati na raspolaganje Crnoj Gori.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića, koji koordinira ovom akcijom, nijesu odgovorili na pitanja Vijesti u vezi sa namjerom Vlade da dekretom Tivtu oduzme njegovu imovinu.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...