fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeAbazović: Vraćamo Njemce u Crnu Goru

Abazović: Vraćamo Njemce u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemačka je kao međunarodni partner strateški važna za Crnu Goru, a njihovi investitori su i više nego dobrodošli da ulažu u državu, saopštio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

“Jako je važno to što vraćamo Njemce u Crnu Goru, kako investitore, tako i turiste“, saopštio je Abazović na sastanku sa njemačkim investitorima predvođenim počasnim konzulom Crne Gore u Njemačkoj i investitorom, Volkerom Zehom.

Zeh je istakao potrebu obnavljanja direktnih avio linija između Crne Gore i Njemačke, čime će se, kako je kazao, još bolje promovisati Crna Gora kao turistička destinacija koja je pogodna za direktna ulaganja stranih investitora.

Njemački investitori zainteresovani su za ulaganje u Crnu Goru, a član delegacije, investitor Christian Wachutka, naveo je da oni ovdje imaju namjeru osnovati kompanije, poslovati fer i zaposliti domicilno stanovništvo, čime bi doprinijeli daljem ekonomskom razvoju Crne Gore.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade saopšteno je da su posebno interesovanje tokom razgovora sa Abazovićem, njemački investitori pokazali prema mogućnosti ulaganja u aerodrom u Beranama.

Abazović je sa njemačkom delegacijom predvođenom Zehom razgovarao o digitalnim i energetskim potencijalima Crne Gore, sa naročitim osvrtom na turistički potencijal sjevera Crne Gore i mogućnostima ulaganja u taj kraj naše države.

Na sastanku se razgovaralo i o umrežavanju njemačkih investitora sa kompanijama koje se bave proizvodnjom drvnog peleta.

Delegaciju investitora koju predvodi Zeh, čine i Carsten Bohm, Udo Horz, Tim Horz, Axel Schmieg, Timo Scweizer i Christian Wachutka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije