fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Vlada će pokušati da pomogne MA

Abazović: Vlada će pokušati da pomogne MA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršna vlast će pokušati da pomogne bivšim radnicima Montenegro Airlinesa (MA), saopštio je mandatar za sastav manjinske Vlade, Dritan Abazović, i dodao da je za postojeću situaciju odgovorna prethodna vlast, koja je ostavila ogromne dugove.

“Nijesam siguran da smo mi prava adresa i da sve što se dešava oko MA ima političku, a ne ekonomsku logiku”, rekao je Abazović novinarima, nakon sadnje drveća u dvorištu Osnovne škole “Radojica Perović” u Podgorici.

On smatra da je upitno da li se problem bivših radnika MA može riješiti kroz lex specialis sličan onome za radnike metalske industrije, ali i da je za usvajanje bilo kojeg zakona neophodno odblokirati parlament.

“Problemi su tu, a ako se uspostavi nova vlada, neću bježati od toga”, poručio je Abazović.

On je saopštio i da je gašenje MA bilo jedino ekonomski održivo rješenje, a formiranje nacionalne avio-kompanije neophodno zbog turizma.

“Ne treba biti nikakav ekspert da znamo da će i narednih godina nacionalna avio-kompanija poslovati sa gubitkom. Tu ne treba biti nikakav ekspert, ali da li država tu treba da dotira, ja sam za”, kazao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije