fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović pozdravio uvođenje sankcija pojedinim akterima aere Možura

Abazović pozdravio uvođenje sankcija pojedinim akterima aere Možura

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović zahvalio se vlastima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na sankcijama koje su stavili pojedinim akterima afere Možura.

“Počinje, nema više nazad! Hvala vlastima SAD-a na sankcijama koje su stavili pojedinim akterima afere Možura. Polako, pravda će doći i do naših firmi i pojedinaca”, napisao je Abazović na svom Twitter nalogu.

Američki State Department stavio je bivše zvaničnike na Malti, Konrada Mizzija i Keitha Schembrija, na listu sankcionisanih lica zbog umiješanosti u značajnu korupciju. Vijest o tome objavljena je na sajtu američkog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi portal RTCG.

“State Department je objavio imenovanje bivših malteških javnih zvaničnika Mizzija i Schembrija zbog njihove umiješanosti u značajnu korupciju. U svojim zvaničnim svojstvima kao ministar energetike i očuvanja vode i šef kabineta premijera, Mizzi i Schembri su bili umiješani u koruptivna djela koja su uključivala korišćenje njihovog političkog uticaja i službene moći za ličnu korist”, navodi se u saopštenju State Departmenta, na čijem je čelu državni sekretar Antony Blinken.

U saopštenju se dodaje da postoje vjerodostojne informacije da su Mizzi i Schembri bili umiješani u korupcijsku šemu koja je podrazumijevala dodjelu državnog ugovora za izgradnju elektrane i pratećih usluga u zamjenu za mito. Njihovi postupci podrili su vladavinu prava i vjeru malteške javnosti u demokratske institucije i javne procese njihove vlade.

Mizzi je jedan od ključnih aktera crnogorske afere Možura, u kojoj je pomenut i crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...