fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Potrebno stimulisati preduzetnički duh

Abazović: Potrebno stimulisati preduzetnički duh

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Preduzetnički duh je potrebno stimulisati i ohrabriti mlade u privatnom biznisu, kako bi se umanjio broj onih koji svoju budućnost vide u javnom sektoru, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović, nakon sastanka sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predragom Mitrovićem, kazao da Vlada vrednuje fer biznis i štiti one koji pošteno rade, dok oni koji rade izvan zakonskih okvira ne treba da osjećaju komociju.

„Potrebno je da stimulišemo preduzetnički duh i ohrabrimo mlade u privatnom biznisu kako bi se u budućnosti značajnije umanjio broj od dvije trećine njih koji svoju budućnost vide u javnom sektoru“, rekao je Abazović.

On je kazao da se u odnosu na prošlu godinu situacija u crnogorskoj privredi popravlja, imajući u vidu da turistička sezona protiče u najboljem redu.

Abazović je istakao da, uprkos biznis ambijentu obilježenom korona krizom, postoji veliki broj zainteresovanih investitora koji su spremni da ulažu u Crnu Goru.

“U tom smislu, Abazović je naveo da je za Crnu Goru velika šansa post-covid period u kom se predviđa trka za investicijama, gdje Crna Gora treba dobro da se pozicionira i time unaprijedi svoj ukupan imidž”, kaže se u saopštenju Vlade.

Mitrović je, kako se navodi, istakao važnost dijaloga i saradnje između UPCG i Vlade i naglasio da Vlada u njima ima stručnog sagovornika koji je spreman da pomogne u tome.

Dodaje se da su iz UPCG ocijenili da su reforme u privredi neophodne i da fokus u narednom periodu treba da bude na zelenoj i digitalnoj transformaciji.

Na sastanku se, kako je saopšteno iz Vlade, razgovaralo i o modalitetima saradnje Vlade i UPCG, borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, o stanju biznis ambijenta i očekivanjima privrede po pitanju održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta i problemima sa administrativnim barijerama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije