fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Neophodna bolja regionalna saradnja

Abazović: Neophodna bolja regionalna saradnja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zapadnom Balkanu će se, nakon zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom, otvoriti perspektiva, u čemu velike šanse imaju Crna Gora i Sjeverna Makedonija, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

On je u službenoj posjeti Sjevernoj Makedoniji, gdje boravi na poziv tamošnjeg zamjenika predsjednika Vlade zaduženog za ekonomska pitanja, Fatmira Bitićija, kazao da zemlje Zapadnog Balkana treba da pokrenu dijalog na nivou vicepremijera.

Abazović, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, smatra da nema sumnje da će u tome imati potpunu podršku Bitićija.

Abazović je naveo da iskustva Sjeverne Makedonije u proizvodnji hrane mogu da posluže Crnoj Gori i da zajednički treba raditi na boljem plasmanu proizvoda.

Bitići je kazao da je za građane i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana posljednjih godina važan Berlinski proces, u kojem dvije zemlje posvećeno rade da bi se ostvarili ciljevi predviđeni njegovim iniciranjem.

“Cilj Zajedničkog regionalnog tržišta je da se ojača ekonomska saradnja između zemalja u regionu, da se poveća konkurentnost, ali i privlačnost regiona za tržište Evropske unije”, kazao je Bitići.

On je naveo da regionalna konkurentnost umjesto regionalne konkurencije treba da bude budućnost regionalne saradnje.

Najčitanije