fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva

Abazović: Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva, kao kosmopolitsku zajednicu, spremnu da mijenja svoje navike i eliminiše društvene predrasude, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

On je u sklopu radne posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) posjetio Paviljon Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

“Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni. Maksimalno treba da iskoristimo tu komparativnu prednost koja nas razlikuje od ostalih država”, rekao je Abazović, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Pored Paviljona Crne Gore, Abazović i članovi njegovog Kabineta, zajedno sa generalnim komesarom crnogorskog Paviljona EXPO 2020 Dubai princom Nikolom Petrovićem, obišli su paviljone UAE, Kraljevine Saudijske Arabije, Švajcarske, Indije, kao i Brazila, gdje je crnogorsku delegaciju ugostila ministarka za ljudska prava Damares Regina Alves.

Abazović je naveo da su UAE iz pustinje za samo 40 godina napravili savremeni centar svijeta i da zato zaslužuju posebno poštovanje.

On je dodao da Emirati poštuju svoju tradiciju, ali da se kod njih svako osjeća dobrodošao, kao i da su vidjeli da ne mogu sami, pa su odlučili da čitav svijet pozovu kod njih.

“Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva, kao kosmopolitsku zajednicu spremnu da mijenja svoje navike i eliminiše društvene predrasude. Nakon nekoliko važnih sastanaka u protekla tri dana još sam veći optimista nego ranije. Ostavimo se prošlosti i hvatajmo korak sa savremenim svijetom. ‘Pustinje’ su samo u glavama ljudi, sve ostalo se može nadomjestiti predanim radom, učenjem i jasnom vizijom razvoja”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije