fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Crna Gora otvorena za njemačke investitore

Abazović: Crna Gora otvorena za njemačke investitore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru, a turiste iz te zemlje da posjete crnogorsku destinaciju.

On je na sastanku sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Weberom, istakao važnost poboljšanja ekonomske situacije između dvije zemlje u post-covid periodu.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, istakao dobrobit intenziviranja promocije koncepta zelene ekonomije, na kojoj treba da se bazira budućnost Zapadnog Balkana.

“Sastanak je bio prilika da sagovornici porazgovaraju i o predstojećoj turističkoj sezoni, prilikom čega je Abazović pozvao njemačke turiste da svoje ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Abazović je ocijenio da Crnu Goru i Njemačku krasi intezivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju.

On se zahvalio Weberu i Njemačkoj na podršci koju Crna Gora kontinuirano dobija od te zemlje, kako na polju evropskih i evroatlantskih integracija, tako i posljednjih godina u prenebregavanju zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19.

Abazović je Webera upoznao sa aktivnostima koje je Kabinet potpredsjednika Vlade imao u prethodnom periodu, posebno ističući aktivnosti vezane za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavinu prava.

Najčitanije