fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZvanično otvorena turistička sezona na Žabljaku

Zvanično otvorena turistička sezona na Žabljaku

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Turistička sezona na Žabljaku zvanično je otvorena danas Ski opening događanjem koji je privukao više stotina posjetilaca, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO su kazali da su posjetioci uživali u bogatom zabavnom programu, popustima i besplatnim sadržajima.

“NTO je organizovala besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih iz Podgorice do Žabljaka koji su uživali na snijegu i raznovrsnim besplatnim sadržajima, kao što su animatori, sanke, ski pas, instruktori skijanja, avanturistički park i šetnja krpljama na skijalištu Savin Kuk”, navodi se u saopštenju.

Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls, mažoretke, uz besplatno piće i degustaciju i pripremu kačamaka.

foto: NTO

“Žurka se nastavila u večernjim satima kada je na Trgu Durmitorskih ratnika, poznata grupa Senkina Đeca održala koncert uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki i vatromet”, kazali su iz NTO-a.

Takođe, lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara podržale su organizaciju Ski opening događaja do Žabljaka i nazad iz ovih gradova.

“Događaj koji je animirao veliki broj ljudi danas dio je Ski opening vikenda i nastavlja se sjutra, a posjetioce očekuju snižene cijene jednodnevnog ski-pasa od 50 odsto. I sjutra je organizovan besplatan autobuski prevoz za zainteresovane iz Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić održala je u petak radnu večeru sa predstavnicima domaćih medija i predstavila im ponudu za predstojeću zimsku sezonu.

foto: NTO

„Na Žabljaku se ove sezone očekuju manje saobraćajne gužve na skijalištu Savin kuk, jer je podnožje skijališta dobilo novu putnu infrastrukturu. Izgrađen je novi pristupni put, kao i parking. Završeni su svi potrebni radovi na sanaciji i uređenju skijaških terena kako bi skijalište funkcionisalo sigurno i bezbjedno”, rekla je Radak Kukavičić.

Ona je kazala da je u Nacionalnom parku (NP) Durmitor u ponudi i novi nacionalni restoran koji nudi tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog kraja, a novina na Žabljaku je staza za nordijsko skijanje koja se nalazi u samom centralnom dijelu grada, što znači da je lako pristupačna gostima.

“Novina koja će svakako obilježiti ovu zimsku sezonu na sjeveru je očekivano otvaranje turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600. Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta”, dodala je Radak Kukavičić.

NTO će, nakon Žabljaka, sličan događaj organizovati i u Kolašinu.

Najčitanije