fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnatno lošija prodaja drva za ogrijev

Znatno lošija prodaja drva za ogrijev

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Prodaja drva za ogrijev u Industrijskoj zoni koja spaja opštine Kotor, Tivat i Budvu, ove godine je, prema riječima prodavaca, dosta slabija.

Prodavci, koji su uglavnom iz Banjana kod Nikšića, kazali su da je prodaja znatno lošija, vjerovatno zbog situacije koja je sve zadesila.

“U početku je bilo nešto, sad opet slabo, ali vjerujem da će biti u narednom periodu kad zahladni. Neki će vjerovatno odvojiti od usta da bi kupili drva ili će smanjiti količnine i uzimaće po potrebi od plate ili penzije“, rekli su prodavci za Radio Tivat.

Cijene drva se kreću od 50 EUR do 55 EUR za cijepana, a metrovska od 40 EUR do 50 EUR zavisno od vrste, jer je bukva malo jeftinija. Kako ističu, ima raznih ponuda.

„Ima ponuda da kompenzuju za namješaj ili da uzmu na rate. Šta će ljudi, moraju se snalaziti, to je osnovna potrebna, kao i hrana. Mi se prilagođavamo i pokušavamo da im izađemo u susret“, kazali su prodavci.

Primorci uglavnom uzimaju od pet do deset metara, zavisno od mogućnosti skladištenja.

Prodavac iz Nikšića je, odgovarajući na pitanje da li se može zaraditi od tog posla, saopštio da se ne može zaraditi da se ostavi “sa strane”, ali da se može solidno živjeti od sopstvenog rada.

Prodavci su objasnili da drva prodaju uglavnom u Industrijskoj zoni, zbog blizine tri primorske opštine, ali ih često ljudi i sami pozovu za narudžbu.

Najčitanije