fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačajna iskustva FINA-e za crnogorsku privredu

Značajna iskustva FINA-e za crnogorsku privredu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dobre prakse i pozitivna iskustva koje Finansijska agencija Hrvatske (FINA) realizuje na principima relevantnih standarda i evropskih direktiva, predstavljaju odličnu smjernicu za širenje spektra usluga u crnogorskom privrednom sistemu, saopšteno je iz Prvredne komore (PKCG).

“Jedna od prvih mogućnosti za razmatranje je i usluga elektronske registracije kod osnivanja preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Delegacija PKCG, na čelu sa predsjednicom Ninom Drakić, se tokom službene posjete Hrvatskoj sastala sa rukovodstvom FINA-e.

“FINA je lider na području pružanja finansijskih i elektronskih usluga tamošnjoj privredi i javnim tijelima, sa tradicijom dugom nekoliko decenija u ovoj oblasti”, rekli su iz PKCG.

Drakić se interesovala oko mogućnosti i postupaka uvođenja elektronskih i digitalnih usluga, te odgovarajućih registara u crnogorski sistem privrednih i poslovnih subjekata.

Članovi uprave FINA iskazali su spremnost da na bazi uspostavljene saradnje podrže napore PKCG da unaprijedi svoje usluge i uspostavi nove elektronske servise i registre.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije