fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZloupotrebom položaja protivpravno prisvojio preko 2,8 hiljada EUR

Zloupotrebom položaja protivpravno prisvojio preko 2,8 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ulcinjska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (45) zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u privrednom poslovanju i protivpravno prisvojio 2,81 hiljadu EUR.

„A.D. je kao službenik u preduzeću Komunalne djelatnosti Ulcinj, tokom ljetnjih turističkih sezona 2019, 2020. i prošle godine na rejonu naselja Donji i Gornji Štoj u Ulcinju, zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, vršeći naplatu novca korisnicima, prisvajao uplaćeni novac“, navodi se u saopštenju.

To je realizovao, kako se sumnja, tako što je izdavao priznanice korisnicima na tačan iznos koji su uplaćivali, da bi nakon toga u tim istim priznanicama, istih oznaka, mijenjao i brisao, odnosno upisivao druge brojeve.

„Prikazivao je umanjene brojeve i takve priznanice sa umanjenim iznosima uplaćenog novca prikazivao je u blagajnu tog preduzeća, sa namjerom da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist čime je oštetio navedeno preduzeće za iznos od 2,81 hiljadu EUR“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije