fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽičara K7 važan turistički projekat

Žičara K7 važan turistički projekat

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Nova žičara K7 u Kolašinu predstavlja strateški izuzetno važan turistički projekat, jer će omogućiti povezivanje zimskih centara Kolašin 1600 i 1450, a samim tim i znatno bogatiju ponudu za posjetioce Bjelasice, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Iz Uprave su kazali da će njenim stavljanjem u funkciju skijaši dobiti ukupno 45 kilometera ski staza, što će Kolašin i Bjelasicu svrstati na evropsku mapu atraktivnih turističkih destinacija.

“Riječ je o šestosjedu, kapaciteta 2,6 hiljada skijaša na sat, ukupne dužine oko 1,5 kilometara, u čiju je izgradnju i pripremu tehničke dokumentacije Vlada investirala blizu devet miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova je, prema riječima njenih predstavnika, u proteklih osam mjeseci intenzivirala aktivnosti na realizaciji tog projekta, što je rezultiralo zadovoljavajućom dinamikom radova na terenu.

“Ukoliko dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, očekuje se da bi žičara mogla biti spremna za puštanje u rad već ove zimske sezone”, zaključuje se u saopštenju.

Video materijal dostavila Uprava javnih radova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije