fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽene otvaraju preduzeća uglavnom iz nužde

Žene otvaraju preduzeća uglavnom iz nužde

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori se žene odlučuju za otvaranje preduzeća uglavnom iz nužde, dok se u razvijenim zemljama uključuju u biznis zbog šansi i dobrih prilika za realizaciju ideja, saopštila je predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Ljubica Kostić Bukarica.

“Za takvu situaciju postoji više razloga, kao što su tradicionalni stereotipi koji, nažalost, i dalje vladaju na našim prostorima i prema kojima je ženi mjesto u kući, a ne u svijetu biznisa“, rekla je Kostić Bukarica agenciji Mina-business.

Prema njenim riječima jedan od razloga je i vlasništvo nad imovinom, koja se u više od 90 odsto slučajeva vodi na muške srodnike i iz tog razloga žene nijesu u mogućnosti da obezbijede hipoteku i postanu korisnice kreditnih sredstava prije svega za započinjanje biznisa, a kasnije i za njegov razvoj.

Kostić Bukarica, koja je i vlasnica i izvršna direktorka podgoričke marketinške agencije M.A.S. CODE, smatra da prilikom osnivanja i razvoja preduzeća žene nemaju iste polazne tačke.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...