fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽele da čuju efekte mjera i projekcije budžeta

Žele da čuju efekte mjera i projekcije budžeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) želi da u institucijam čuje obrazloženje Vladinih ekonomskih mjera za ublažavanje uticaja koronavirusa, očekivane efekte, projekcije prihoda budžeta u narednih 90 dana i izazove za turističku privredu, ugostiteljstvo i sve grane koje su pogođene.

Zamjenik predsjednika SDP-a i poslanik u Skupštini, Raško Konjević, kazao je da u toj partiji smatraju da bi to bio jedini odgovoran i politički ozbiljan pristup, a na Vladi je da izabere politički put u narednim danima.

“U suprotnom, spremni smo na javnu polemiku o ovim mjerama, načinu na koji su donesene, efektima, ali želimo da damo šansu dijalogu i dogovoru. Nije trenutak za politička nadgornjavanja, ali ni za samoreklamerstvo, moramo zajedno pokazati ozbiljnost i državničku odgovornost”, naveo je Konjević u saopštenju.

On je rekao da SDP još neće detaljno komentarisati početne predloge i mjere Vlade o ublažavanju negativnih efekata za privredu i građane usljed epidemije koronavirusa.

“Uputili smo poziv predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću, da organizuje konsultacije predstavnika svih parlamentarnih političkih subjekata kako bismo razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima i da svi pokažemo odgovornost, zajedništvo i pokušamo dogovarati šta je najbolje za naše društvo i građane u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima”, naveo je Konjević.

On je kazao da bi bilo primjereno da se prije donošenja mjera obavila konsultacija sa parlamentom.

“Primjera radi, hrvatski parlament je donio mjere kroz zakonske forme, nakon dugotrajne i ozbiljne rasprave o mjerama koje su mnogo detaljnije i sveobuhvatnije. Stoga, još jednom šaljemo poruku da parlament mora da radi u formi koju dozvoljava poštovanje izrečenih zdravstveno sanitarnih mjera, kao što radi hrvatski parlament”, poručio je Konjević.

SDP, kako je saopštio, od Markovića očekuje da se odredi o inicijativi predsjednice SDP-a, Draginje Vuksanović, i upozna parlamentarne političke partije sa trenutnom situacijom, očekivanjima i mjerama, da čuje predloge i drugih političkih subjekata.

“Jer nama treba odgovor društva kao cjeline, situacija je ozbiljna, a ne političko utrkivanje ma od koga dolazilo. U suprotnom, Vlada će poslati poruku da zaobilazi Skupštinu”, zaključio je Konjević.

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...