fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZavršena adaptacija prostora za potrebe Creative Hub-a

Završena adaptacija prostora za potrebe Creative Hub-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja Creative Hub-a u Starom Baru, vrijednosti 257 hiljada EUR, završena je u utorak, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Time je Uprava, kako je saopšteno, uspješno realizovala još jedan u nizu projekata koje Vlada finansira iz kapitalnog budžeta.

“Vrijednost radova, za koje je bilo angažovano preduzeće Euromont Stil iz Podgorice, iznosila je 257 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju.

Creative Hub u Baru predstavlja jedan od četiri planirana takva prostora u Crnoj Gori, namijenjena za razvoj kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti. Smješten je u palati 85, čijih je 220 metara kvadratnih prilagođeno potrebama korisnika.

“Objekat sadrži multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom”, dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave je saopšteno da je prvi sprat namijenjen primijenjenom vajarstvu, drugi sprat umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok se trećem spratu nalazi smještajni prostor.

Najčitanije