fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZakon o stečaju od sistemskog značaja za privredu

Zakon o stečaju od sistemskog značaja za privredu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zakon o stečaju od sistemskog je značaja za privredu, kazala je državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović, navodeći da je uložen dodatni napor da se postojeće zakonsko rješenje unaprijedi.

Ona je na okruglom stolu o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o stečaju, završnom događaju koji se organizuje u sklopu javne rasprave koja je raspisana 27. juna, rekla da su tri ključne sistemske izmjene Nacrta – licenciranje stečajnih upravnika, imenovanje stečajnih upravnika u stečajnom postupku i registar stečajne mase.

Lipovina Božović je navela da je postupak stečaja, prije svega, postupak rješavanja nagomilanih finansijskih problema ovog društva.

Prema njenim riječima, nesporno je da je taj zakon od sistemskog značaja za privredu, i to ništa manje nego Zakon o privrednim društvima.

Predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović kazao je da je zadovoljan ponuđenim zakonskim rješenjima i da je veliki broj komentara koje su dostavili uvažen.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da sarađujemo i nadam se da ćemo ovu lijepu saradnju moći da prenesemo i na Zakon o privrednim društvima”, rekao je Radulović.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja kazali su da je nakon uvodnih izlaganja otvorena diskusija gdje se na inicijativu prisutnih razmotrilo pitanje prava radnika iz radnih odnosa u stečajnom postupku.

Lipovina Božović istakla je da će u cilju rješavanja tog pitanja Ministarstvo izaći sa inicijativom da se ta prava regulišu izmjenama i dopunama Zakona o radu, koje je planirano u narednom periodu.

„Rješenje koje je bilo na javnoj raspravi će u primjeni donijeti značajne reforme , prije svega na polju rada stečajnih upravnika“, poručeno je sa okruglog stola.

Okrugli sto organizovali su Sekretarijat Savjeta za konkurentnost, Ministarstvo ekonomskog razvoja i Udruženja pravnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije